Kosmetik från ALOE VERA
ALOE VERA är namnet på en kaktusliknande liljeväxt som det finns över 180 arter av. Ordet VERA är latinskt och betyder "äkta" vilket antyder att denna speciella ALOE är en art som gör anspråk på att vara fantastisk för hälsa och skönhet. På en suckulent (kaktus) är bladen fyllda med en geleliknande substans som extraheras och utgör grunden för vår ALOE VERA kosmetik.

ALOE VERA finns omnämnd i skrifter redan för 1500 år sedan. Egyptier, greker, romare, araber, kineser och indianer använde sig av den geleartade saften som finns i bladen på grund av dess läkande och välgörande egenskaper.

De salvor som Cleopatra smorde in sin kropp och ansikte med sägs ha innehållit stora mängder ALOE-VERA gele. Alexander den stores armé hade med sig ALOE VERA-plantor på sina krigståg som första hjälpen till sina sårade soldater. De gamla folkstammarna i Mexiko, Syd och Mellanamerika botade enligt traditionen både hudsjukdomar, svåra brännskador, solsveda, sår, insektsbett och invärtes sjukdomar som magåkomma och tarmproblem med ALOE VERA-gele.Som skönhetsmedel är den ett naturligt rengöringsmedel för både hud och hår. Dess fuktighetsbevarande egenskaper gör huden mjuk och smidig.

ANSIKTSKRÄM
I århundraden har kvinnor använt gelen från ALOE VERA-plantan i syfte att förbättra sin hudkvalite. Det sägs att även Cleopatra använde ALOE VERA-gelen som skönhetsmedel. Denna fuktighetsbevarande, utslätande och mjukgörande ALOE VERA ansiktskräm innehåller en hög koncentration av den läkande gelen från ALOE VERA-växten som skyddar mot uttorkning, hjälper vid acne, solrodnad och andra hudirritationer.

50 ml.

BODYLOTION
Denna kräm skyddar hyn och bevarar dess fuktighet.
Den är idealisk genom sin lätta konsistens. Den utgör dessutom en utmärkt bas för Din make-up. Daglig användning ger Din hy den fuktighet som är nödvändig för dess lyster. I denna lotion har vi tillsatt E-vitamin.

250 ml.

DEODORANT
Deodoranten är mild effektiv med ALOE VERA extrakt som effektivt motverkar armsvett hela dagen. Applicera under armarna och låt torka innan Du klär Dig. Skonsam för huden och kläderna. Används inte omedelbart efter hårborttagning. Lätt parfymerad.

60 ml.

FLYTANDE TVÅL
BIOPHARMAS ALOE VERA tvål stör ej hudens naturliga skydd. Passar speciellt bra för händer men kan givetvis användas över hela kroppen. Lämnar inga tvål- rester i det känsliga underlivet. Innehåller glycerin som återfuktar huden. Kan med fördel användas för babyvård ( spädes 3 ggr) och för att före- bygga uppkomst av acne och transpirationsproblem. Innehåller endast naturliga tvålämnen.

250 ml.

GELLY
I århundraden har människor som bor i ökenområden runt om i världen använt gelen från ALOE VERA-plantan för att skydda huden från solens intensiva strålar. Denna gelly hjälper huden att bevara sin naturliga fuktighet, vilket motverkar rynkbildning. Underlättar snabb läkning av hudirritationer, insektsbett, brännskador, skärsår samt solbränna. Lägg på rikligt direkt på irritationen och massera in gelen i huden så ofta som det behövs.

250 ml.

 

HANDCREAM
Unik handcreme för torr och narig hy baserat på naturens mirakelväxt ALOE VERA och glycerin. Rengör, fuktar och skyddar händer och nagelband, samtidigt som dess fuktighetsbevarande egenskaper verkar utslätande och mjukgörande. ALOE VERA och glycerin tar tillvara hudens naturliga fuktighet. Absorberas snabbt utan att kladda.

125 ml.

 

LINIMENT
En djupverkande lotion  som innehåller ALOE VERA gele. En utmärkt lotion för uppvärmning och träning. Lindrar vid muskelbesvär: Användningsområden: Används vid massage samt för egenvård vid tillfällig ömhet, stelhet och träningsverk i muskler och senor. Utmärkt även i förebyggande syfte. Dossering: Vid massage doseras lotionen successivt under behandling. Vid egen masseras lotionen 2-3 ggr/dag över det stela eller smärtande området. Lägg på ett tunt skikt och arbeta in lotionen i huden med mjuka roterande rörelser. Upprepa behandlingen tills stelheten gått över.

150 ml.

 

LÄPPCERAT
Två av naturens absolut bästa produkter i fråga om hudvård har kombinerats med flera andra naturliga oljor och givit ett resultat som överträffar allt vad du tidigare erfarit när det gäller cerat. BIOPHARMA`s läppcerat ger ett särklassiskt skydd och snabb läkning vid spruckna, nariga och såriga läppar.

4,2 gram.

 

SHAMPOO
I århundraden har kvinnor och män använt gelen från ALOE VERA-plantan som ett naturligt schampoo. Detta är ett koncentrerat schampoo med ALOE VERA gele (naturens eget skönhetsmedel), vilket gör att man tillvaratar alla ALOE VERAS fördelar. Schampoot är kombinerat med naturligt protein för att ge användaren ett av de bästa naturliga schampoon. Passar alla hårtyper, inklusive färgat hår.

250 ml.

 

STYLING GEL
ALOE VERA styling gel är perfekt som "punktstöd" för att lyfta och resa håret vid tinningarna, under luggen etc. Ta lite gele på fingertopparna och "dra ut" vått eller torrt hår. Du kan få det så stort Du vill och gelen ger också hårdare fixering så att frisyren håller sig. Du kan kamma in gelen i Ditt våta hår för en blank, slät och huvudnära lock. Det ger bl a perfekt skydd mot sol, saltvatten och starka vindar.

50 ml.